header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Старт міжнародного проекту SCAN-D2

20172017

Національний інформаційний центр академічної мобільності ENIC Ukraine, радий проінформувати про старт в Україні міжнародного проекту SCAN-D2. Проект в Україні реалізовується за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Метою цьогорічного проекту є збір зразків національних освітніх документів з закладів вищої освіти 10 країн-учасниць: Вірменії, Австрії, Естонії, Франції, Ірландії, Італії, Норвегії, Польщі, Румунії та України. Роботи координуються національними центрами інформації та визнання, які входять до міжнародної мережі ENIC-NARIC. В Україні проект здійснюється Національним інформаційним центром академічної мобільності (ENIC Ukraine), функції якого виконує Державне підприємство «Інформаційно-іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України.

Проект SCAN-D2 спирається на успішний досвід попереднього проекту SCAN-D, в рамках якого була систематизована інформація про більш ніж 3 тисячі кваліфікацій з 15 країн: Білорусь, Бельгія, Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Чехія, Ізраїль, Італія, Латвія, Литва, Нідерланди, Нова Зеландія, Португалія, Словенія та Іспанія.

Проект здійснюється за підтримки Європейської комісії в рамках програми Erasmus+.

Запрошуємо заклади вищої освіти України взяти участь у проекті та надати зразки освітніх документів та опис кваліфікацій. Наявність такої інформації в авторитетній міжнародній базі даних дасть змогу зробити процедуру визнання кваліфікацій випускників українських закладів вищої освіти за кордоном більш простою та швидкою.

Інформація про кваліфікації та зразки освітніх документів завантажується до єдиної бази даних, доступ до якої мають фахівці з визнання освітніх документів з різних країн.

Ознайомтесь будь-ласка з листом-запрошенням та заповніть анкету для участі у проекті.

Більш детальну інформацію про міжнародний проект SCAN-D2 ви можете отримати за телефоном: +38 (044) 484-64-25. Контактна особа – Олена Ручко (тел.: +38 (044) 484-64-25, email: ruchko@enic.in.ua).